Wat is de Hollandse Academie?

 

De Stichting Hollandse Academie voor Cultuurhistorie is in 1984 in het leven geroepen en stelt zich ten doel het voorzien in volwassenenonderwijs op het gebied van de geschiedenis en de kunstgeschiedenis.
De Hollandse Academie is een Nederlandse én een Spaanse stichting, in Spanje bekend onder de naam “Fundaçiòn Colegio de Holanda”.

De Academie biedt lezingen aan op uitnodiging van grote en kleinere culturele organisaties in het land.
Wij komen naar u toe en verzorgen een ochtend, middag of avond op uw eigen lokatie, in de ruimte waar u met uw vereniging of organisatie gewoonlijk bijeenkomt.

Elk onderwerp wordt behandeld aan de hand van een fraaie dia-serie. Aan iedere bezoeker wordt altijd beknopt schriftelijk materiaal uitgereikt met de basisgegevens van de lezing.

Vaste regel bij de Academie is dat een lezing een ontspannen gebeuren moet zijn, voor mensen met totaal verschillende achtergronden. Leren is tenslotte een feest!

Naast de lezingen op uitnodiging organiseert de Hollandse Academie ook zelf cursussen in het land, welke op deze website aangekondigd zullen worden.

De Stichting Hollandse Academie staat onder leiding van
Drs. Jan L.Timmerman. Hij studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam en behoort tot die docenten bij wie het vertellen hoog in het vaandel staat.

 

Foto: Genomen door Warfemius

Adres

Stichting Hollandse Academie voor Cultuurhistorie
Binnengasthuisstraat 36
1012 ZD  Amsterdam

Contact

Tel. 020 – 6277036
info@hollandseacademie.nl

Subscribe